בדיקת וידאו קפסולה

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

15/06/2020 | 14:05 | מאת: סמי

שלום, אני מאובחן עם קרוהן, ואני אמור לבצע בדיקת וידאו קפסולה כדי לבחון מעורבות מעי דק. קראתי באתר של איכילוב, שכיום יש וידאו קפסולה שמצלמת את מערכת העיכול לכל אורכה החל מהוושט, דרך הקיבה, המעי הדק והמעי הגס. א. האם הקפסולה הזאת היא מסוכנת יותר מהקפסולה הרגילה למעי הדק? ב. האם הקפסולה שמצלמת את מערכת העיכול לכל אורכה בודקת גם את הרקטום? ג. קראתי באתר של איכילוב ש"ביום הבדיקה יש לשתות חומר מזרז על מנת לאפשר מעבר מלא של מערכת העיכול בתוך 12 שעות" - האם שתיית החומר המזרז מתבצעת רק בקפסולה החדשה שמצלמת את מערכת העיכול לכל אורכה, או ששותים חומר מזרז גם בבדיקת וידאו קפסולה רגילה למעי דק? ד. איך קוראים לחומר המזרז? ה. מה עושים במקרה והקפסולה נתקעת? האם תמיד חייבים ניתוח או שאפשר להוציא אותה בדרכים אחרות? תודה.

שלום רב קפסולה הסורקת את כל מערכת העיכול (פנ-אנטרית) אינה מסוכנת יותר מהקפסולה הרגילה. במידה ובצעת כבר בדיקת קולונוסקופיה אין יתרון בביצוע בדיקת קפסולה פנאנטרית. שתיית חומר מזרז רלוונטית רק לקפסולה הפנאנטרית. במידה וקפסולה נתקעת, הסמפטומים שהיא מייצרת והמיקום שלה במעי יקבעו את סוג הטיפול המומלץ על מנת להוציא אותה. לדוג- אם מתפתחת חסימת מעי שלא משתפרת אין מנוס מביצוע ניתוח אך לא תמיד זה כך ולעיתים ניתן לבצע אנדוסקופיה ולשלוף את הקפסולה. בהצלחה ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס