בירור ממצא בדיקת קולונסקופיה

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

02/06/2020 | 15:54 | מאת: חולה קולטס

שלום דר׳ אני חולה קוליטיס והיום ביצעתי בדיקת קולנסקופיה . מה פירוש שני הממצאים בשפה פשוטה: ״פוליפ שטוח״ זה בהכרחי להיות ממיר? ״רירית מודלקת באופן דיפוזי יד עקומה היפטית״. תודות

שלום רב פוליפ שטוח מתאר את מראהו של הפוליפ בזמן הקולונוסקופיה, ולא מרמז לגבי הפתולוגיה שלו. המשמעות של הפוליפ תקבע לאחר תשובות הפתולוגיה. דלקת עד לעקומה ההפטית משמעותה שישנה דלקת נרחבת פעילה המערבת את מרבית המעי הגס. בברכה ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס