תמונה חשודה למחלת קרוהן

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

29/05/2020 | 16:01 | מאת: שריף

אני בן 27 כבר כמה חודשים יש לי ריבוי יציאות ביום ללא שלשול מימי וללא כאבי בטן בדיקות הדם שלי תקינות לגמריי וגם בדיקות הצואה תקינות נשלחתי לבדיקת קולונוסקפיה בבדיקה נמצא אפטות בדדות באליום ורירית מודלקת ברקטום תמונה חשודה לקורהאן ונקלחו ביופסיות  תשובת הביופסיה , פתלוגיה מהרקטום -רירית היפרפלסטית  פתלוגיה מהאליום דלקת פעילה ללא מרכיב כרוני  נשלחתי לct בטן למעיי הדק  תוצאות ה ct היו , פותלי המעיים הדקים במהלך ורוחב תקין ללא עדות למצצא חריג או האדרה מוגברת של הרירת , הקולון הדיסטלי -רקטו-סיגמה בקולפס . השאלה שליי בפתלוגיה אמרו שיש דלקת פעילה ונשלחתי ל ct מעי דק וב ct לא ראו כלום מה זה יכול להיות , ומה בדיוקק אמרות התצאות של ה ct

שלום רב הממצאים בבדיקת הקולונוסקופיה הדגימו דלקת פעילה קלה אך תוצאות הביופסיות לא העידו על דלקת עם מרכיב כרוני אשר אופיינית יותר למחלת מעי דלקתית כרונית. סיטי בטן שבצעת היה תקין לפי מה שמציין הפיענוח- לא תמיד גם בנוכחות דלקת פעילה שנראית בקולונוסקופיה, מוצאים ממצאים בהדמיה. לעיתים הדלקת מוגבלת לשכבת הרירית בלבד ולא ניכרת בבדיקות הדמיה. מציעה שתחזור לרופא גסטרו מטפל לדון בתוצאות הבירור ובהמלצות להמשך. תרגיש טוב ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס