טיפול מדכא חיסון בימי קורונה

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

15/04/2020 | 21:00 | מאת: יעל

אני חולה קרוהן המטופל באינטיביו שלמיטב ידיעתי מדכא את מערכת החיסון. אני עובד מהבית אך נראה שבקרוב ילדי יחזרו לגן ולמעון ואני חושש להדבק מהם. מה מומלץ לאדם במצבי לעשות? האם יש טיפול לקרוהן שלא פוגע במערכת החיסון? האם כדאי לי לעבור לדירה נפרדת בחודשים הקרובים ולשהות בבידוד מבני משפחתי?

שלום רב מנתונים שהצטברו עד עתה נראה שחולים במחלות מעי דלקתיות המטופלים בטיפולים השונים אינם בסיכון מוגבר לזיהום הקורונה. הטיפול באנטיביו נחשב טיפול בטוח מאוד בעל מנגנון פעולה ספציפי לדלקת המעי, כך שהסיכון שלך ביחס לאוכלוסיה הכללית כנראה אינו שונה משמעותית. לפיכך לא מומלץ על הפסקת טיפול יעיל שעוזר לך, ושהפסקתו עלולה להביא ליציאה מאיזון של מחלת המעי וצורך בסטרואידים וחלילה אשפוז שיכולים לסכן אותך אף יותר. כמו כן אין המלצה להתבודד משאר בני הבית אלא כמו לכל האוכלוסיה להשאר בבית כמה שניתן להקפיד על הגיינה ושטיפת ידיים. בברכה ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס