מלת קרוהן - פיסטולות ומורסות

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

18/02/2020 | 13:20 | מאת: טלי דהן

בשל פיסטולה באיזור פי הטבעת הוצע לי השתלת סיטון אשמח לקבל פרטים מה הפעולה דורשת? מה עושים בה? האם היא הכרחית? האם יש לה סיכונים? האם אין דרך אחרת לטפל בפיסטולה ? תודה

שלום רב הכנסת סיטון היא פרוצדורה המתבצעת ע״י כירורג פרוקטולוג שמטרתה ניקוז של פיסטולה והשארת אפשרות לניקוז הפרשות על מנת למנוע היווצרות של אבסס (בשל סגירת הפתח החיצוני), וזאת על ידי הכנסת חוט דק מסיליקון למסלול הפיסטולה והשארתו שם. זהו אינו הטיפול הבלעדי ולרוב משולב עם טיפול ביולוגי ובהמשך לשקול הוצאת הסיטון לאפשר סגירת הפיסטולה. ישנן אופציות נוספות אך מציעה שתדונו בנושא עם רופא הגסטרו והכירורג שמטפלים בך. ההחלטה צריכה להתקבל במשותף. תרגישי טוב! ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס