לקיחת אסאקול בהריון....מה ידוע על זה?

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

12/02/2020 | 19:23 | מאת: נועה

ערב טוב, עד לפני כחודש נטלתי אימוראן והומירה לטיפול בקרוהן. לצערי עברתי 2 הריונות לא תקינים עקב מומים שהתגלו בשבוע 16. הרופאים לא יודעים להגיד אם זה בגלל השימוש בתרופות או מסיבה אחרת לא ידוע. לאחר התייעצות עם גסרטרולוגית מטפלת החלטנו לשנות טיפול לאסקול 800×2 פעמיים ביום (סהכ 3.2 גרם). מה ידוע על השימוש באסאקול במהלך הריון?? אני חוששת מאוד מעוד הריון לא תקין. אודה לתשובתך, נועה

שלום רב, יש חשיבות גדולה לשמור על ההפוגה במהלך ההריון ולכן אנו ממליצים על המשך טיפול תרופתי במהלך הריון. קבוצות התרופות ממשפחת 5ASA (מזלמין) נחשבת בטוחלה במהלך הריון. ממליצה לקבל ייעוץ טרטולוגי וכן לדון עם הרופא שלך לגבי הטיפול באסקול במהלך ההריון. בהצלחה ובבריאות, ד"ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס