קרוהן, פנטסה, שיעול והקאות

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

13/12/2019 | 19:16 | מאת: רועי

שלום, בן 40, מזה 10 שנים מאובחן עם קרוהן, מטופל בפנטסה 2 גרם ליום. לאורך השנים ישנן תקופות בנות כמה חודשים של שיעול חריף שלעיתים מלווה בהקאות (ללא חום ברקע). 1.האם יתכן שהפנטסה הוא הגורם לכך? בדף התרופה ראיתי שהקאה היא תופעת לוואי שכיחה אך לא מצוין שיעול. 2. האם יש תרופה דומה אחרת כחלופה? תודה.

שלום רב זוהי אינה תופעת לוואי מוכרת, ולפיכך הייתי מבררת יותר לעומק את סיבת השיעול אם זו תופעה אשר חוזרת על עצמה מידי מספר חודשים. לעיתים סביב שיעול חריף יכולה להתפתח הקאה, ולעיתים יש סיבה אחת הגורמת למספר תופעות. בכל מקרה הייתי מתייעצת עם רופא מטפל לגבי תופעות אלו לאור העובדה שחוזרות על עצמן לפני שהייתי משנה טיפול תרופתי. תרגיש טוב ד"ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס