תזונה במהלך התקף של קרוהן

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

15/10/2019 | 21:53 | מאת: חגית

שלום, בני (19) אובחן לפני פחות מחודש במחלת הקרוהן.הוא אושפז באיכילוב ונוטל מאז תרופות (פלג'יל, ציפרודקס) מספר פעמים ביום. מאז האשפוז הוא לא מסוגל לאכול וירד כ-10 קילו בשבועיים וחצי.אני מודאגת מאד ומאחר והוא חייל אין באפשרותי לפעול על פי שיקול דעתי.ניסינו אנשור והוא בקושי אוכל גם את זה.מה עליי לעשות?

שלום רב טיפול תזונתי במחלת קרוהן הינו חלק חשוב בטיפול ביחוד בהתלקחות וביחוד בנוכחות ירידה במשקל. חשוב להיות במעקב ובקשר עם דיאטנית גסטרו על מנת שתנחה אץ הטיפול וכמובן רופא גסטרו מטפל. במידה ואינו מסוגל לאכול אוכל רגיל ולא מזון רפואי (ישנם סוגים רבים שכדאי לנסות יכול להיות שיסתדר עם סוג אחר) אשר יכול לשמש כמקור מזון בלעדי בתקופה הקרובה, יכול להיות שיזדקק לתמיכה תזונתית נוספת כגון TPN - מתן מזון דרך הוריד. מציעה שתתיעצי עם רופא גסטרו מטפל או במידת הדחיפות תפני למיון. מבחינת הצבא- בנוכחות מחלת מעי פעילה לרוב החיילים מוצאים מפעילות צבאית שגרתית ולבסוף משוחררים. יוכל להתנדב כאשר מצבו יתייצב. בריאות שלמה! ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס