שילוב בין שתי תרופות.

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

13/10/2019 | 18:43 | מאת: דוד

שלום, אני לוקח באופן קבוע פנטסה 4 גרם ליום, והוסיפו לי לאחרונה סלזופירין בשביל הדלקת מפרקים. אמרו לי שאפשר לשלב בין שניהם ולקחת ביחד, תוך כדי הפחתת הפנטסה והעלאת הסלזופירין. כלומר להגיע ל - 2 גרם סלזופירין ביום, יחד עם 2 גרם פנטסה. בעלון של הפטנסה כתוב: "אם אתה לוקח, או אם לקחת לאחרונה, תרופות אחרות כולל תרופות ללא מרשם ותוספי תזונה, ספר על כך לרופא או לרוקח, במיוחד יש ליידע את הרופא או הרוקח אם אתה לוקח: ובין רשימת התרופות מופיע "תרופות העלולות לפגוע בכליה כגון אזאטיופרין, סולפאסאלאזין". אני יודע שהסלזופירין זה סולפאסאלאזין, אז השאלה שלי היא אם מותר לשלב בין סלזופירין לפנטסה, כי לפי מה שכתוב בעלון אין לי תשובה ברורה והחלטית. תודה.

שלום כל זמן שהשילוב הוא בהמלצת ובידיעת הרופא המטפל והמינון הכולל לא עולה על המינון המותר אין מניעה משימוש בשתי התרופות. בהצלחה ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס