קרוהן? ממצא בביופסיה

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

21/09/2019 | 21:22 | מאת: גלית

שלום, בת 31, מזה מספר שנים סובלת משלשולים וכאבי בטן. לאחרונה חלה החרפה במצב, כולל שלשול לילי. בבדיקות דם נמצא crp גבוה (11 mg/L) ואנמיה. בבדיקת קולונוסקופיה נראתה דלקת כרונית קלה בצקום, אך הביופסיה מהצקום תקינה. בביופסה האיליום הסופי נמצא lymphoid hyperplasia. האם ממצא זה יכול להסביר את התסמינים מהם אני סובלת? תודה מראש

שלום רב ממצא של lymphoid hyperplasia באילאום הסופי הינו ממצא תקין לגילך, הדלקת המתוארת בצקום תוארה כקלה ולא אומתה בביופסיות- הדבר אינו שולל מחלת מעי דלקתית, אך הממצאים יחסית דלים. במידה ונשללו סיבות אחרות לשלשול (צליאק לדוג) ייתכן ויש מקום להשלים בירור מעי דק לשלילת תהליך דלקתי באיזורים אחרים לאורך המעי. תרגישי טוב ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס