שאלה לגבי פרוטוקולים בבדיקת MRE.

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

02/09/2019 | 13:53 | מאת: גיא

שלום, אני מאובחן עם קרוהן. אני אמור לעבור בדיקת MRE, העניין הוא שיש לי כאבים כבר הרבה זמן ברביע השמאלי העליון בבטן, שם בעיקר כואב לי. רציתי לדעת אם יש אפשרות לעשות את הבדיקה עם התמקדות באיברים שנמצאים ברביע השמאלי העליון? יש פרוטוקולים מסוג כזה בבדיקת MRE? צריך לציין את ההתמקדות באזור? צריך לציין משהו מיוחד בהפנייה לבדיקה ? תודה

שלום רב בדיקת MRE הינה בדיקת MRI בטן אשר מתמקדת על דימות המעי הדק (לשם כך ניתן חומר בשתייה וכן חומר ניגוד תוך ורידי) אך כל אברי הבטן נצפים בבדיקה זו. ההפניה לבדיקה ניתנת בהתאם לתלונות ולאבר בו מעוניינים להתמקד אם כי שוב, ניתן להעריך את שאר איברי הבטן במהלך הבדיקה. בהצלחה ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס