סובל מספר שנים ארוכים , יעוץ לגבי תוצאות ביופסיות בדיקת גסטרו סקופיה

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

03/07/2019 | 18:19 | מאת: חוסיין

שלום לך ד"ר אפשר לדעת מה זה אומר המשפט באנגלית בתוצאה של הביופסיות בבדיקה שעשיתי גסטרוסקופיה רופא משפחה שלי מתחמק מהשאלה תמיד ולא נותן תושבה והבדיקה שלי לגסטרו רמבם יקח זמן כי זה גם צריך אישור התחיבות אשמח לקבל ממכם תשובה או יעוץ לדרך אני היום בן 31 אני סובל מכאבים והפרעות מגיל 8 לפני 3 שנים גילו לי שאני חול FMF בנוסף טוענים שיש לי IBS קשה המשפט הזה בתוצאה שלא מבין אותו samll bowel mucosa with mildly increased IEL's and normal villi בנוסף הצרפתי לך ד"ר מסמך הבדיקה והביופסיות אני אודה לך מאוד ד"ר אם תתן לי הסבר קצת על המצב ועל המפשט הזה מה אומר

שלום רב ממצאים אלה אינם ספציפיים, או עוזרים לקבלת אבחנה. ישנה עלייה קלה ולא ספציפית בכמות תאי דלקת ברקמת המעי אך מבנה רירית המעי הדק נראה שמור. יש להתייחס לממצאים אלה בהקשר הקליני ובהתאמה לבדיקות נוספות שעשית כגון בדיקות דם לצליאק ולמדדים נוספים- כגון מדדים תזונתיים (ברזל, ויטמינים אחרים) מדדי דלקת ועוד. הממצאים בביופסיה לבדם אינם מספיקים לאבחנה של מחלת צליאק. מציעה שתיגש לרופא הגסטרו שעוקב אחריך על מנת לדון עימו בתוצאות הבדיקה ומשמעותה עבורך. תרגיש טוב ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס