חשד לקרוהן, הליקובקטר ורגישות ללקטוז

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

27/06/2019 | 02:14 | מאת: חייל סובל

שלום אני חייל בסדיר כבר שנה אני בתת משקל (לא גרועה) ואני עם חשד לקרוהן מבדיקה שעשיתי (קולוסקופיה) מלפני 4חודשים ועם הליקובקטר כבר שנים ללא טיפול ורגישות חמורה ללקטוז. רופא אזרחי מטעם הצבא אמר כי יש לי קרוהן והמליץ לשחרר אותי אך רמ2 לא קיבלו אותי. הרופא הראשי בצהל החליט כי אני יעשה את בדיקות לגלות את הבעיה אבל כבר ארבעה חודשים שאני באותו מצב בלי הנחיות ובלי פטורים שיעזרו לי (אני בבסיס סגור, חמשושים) כבר תקופה שיש לי התקפים באמצע בלילה ואין לי מענה והתשובות הם שאם ארגיש כך עד הבוקר אז בבוקר אלך למרפאה ובאמצע היום מבקשים ממני לא להפריע ולהגיע במסדר חופל ( הכאבים שיש מגיעים בפתאומיות ולא באותם זמנים כך שגם אז אין לי מענה) ידוע לי גם כי הרופאים אינם מאמינים לי ולכן לא ממליצים על פטורים או מנוחה. הרופא הראשי בצהל פשוט מושך אותי יותר מדי ונותן לי לעשות בדיקות ולהפגש איתו אחרי תקופה ארוכה ואומר כי אני יכול לשרת כרגיל עד הבירור, הבדיקה שאני מחכה לה מזה כבר חודשיים והיא הולכת להיות עוד לפחות מינימום חודש (ובחודש הזה אמשיך לסבול בבסיס) בנוסף אני לוקח כדורים וזה הפתרון היחיד שלהם אלי אבל גם הם לא תמיד עוזרים או רק מעכבים את ההתקפים והשלשולים אולי לכך פיתרון אפשרי? ממש תודה.

שלום רב אבחנה של מחלת מעי דלקתית היא כמו פאזל בו יש צורך במספר חלקים שיתאימו זה לזה, ולכן לעיתים זוהי אבחנה מורכבת שלוקח זמן להגיע אליה. לא תמיד בדיקה אחת מספקת את האבחנה ויש צורך בבירורים נוספים וזה לוקח זמן. על מנת להבין מה הזכויות שעומדות בפניך כחייל מציעה לפנות לגורמים המוסמכים בצה״ל, כגון גורמים רפואיים או גורמים העוסקים ברווחת וזכויות החיילים (משקיות תש) תרגיש טוב ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס