שאלה לגביי שתי תרופות

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

28/05/2019 | 00:09 | מאת: מיכאל

אני חולה בקרוהן ובדלקת מפרקים פסוריאטית. אני אמור לקבל בקרוב OTEZLA ואני יודע שאחת התופעות לוואי השכיחות ביותר שלה היא שלשול. ידוע לי שלא קיימת אזהרה בOTEZLA לחולי קרוהן, לעומת התרופה cosentyx למשל. אם בOTEZLA אין אזהרה, מה הדעה הרווחת בקרב רופאי הגסטרו בכלל, ומומחים בIBD בפרט, לגבי נטילת OTEZLA למי שחולה גם בקרוהן? תודה.

שלום כפי שציינת תופעת לוואי שכיחה בטיפול זה הינה שלשול אשר לרוב חולפת לאחר הסתגלות לטיפול. אין מניעה מקבלת טיפול זה בחולי קרוהן במידה וישנה אינדיקציה. לנוכח שתי מחלות אלו יש מקום לשקול מתן תכשיר שיתן מענה לשתיהן. מציעה להתייעץ עם הרופאים המטפלים שלך לגבי אופציה זו. תרגיש טוב ד״ר שניר

02/06/2019 | 14:35 | מאת: מיקה

תודה רבה!

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס