חיסון לשלבקת לאחר סטרואידים

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

22/05/2019 | 23:37 | מאת: Or

שלום רב אובחנתי עם קרוהן קלה ובכל זאת הומלץ לי להתחיל בבודזון - דבר שגרם לי לכאב חזק במרפק שמאל. רופאת הגסטרו אמרה לי לעבור לפרדזינון ולרדת לאט. מה שהרגיע מעט את הכאב אך עדיין כואב לי.והרוםאה רוצה שאתחיל עם טיפול ביולוגי. 1. לא הומלץ לי על חיסון לשלבקת ואני פוחדת להתחיל את הטיפול לפני כן. רופאת המשפחה טוענת שצריך לעשות הפסקה של 3 חודשים מהסטרואידים עד החיסון לשלבקת. האם זה נכון? (אני כחודש ללא סטרואידים) ומעל גיל 50 2. האם לשפעת ודלקת ריאות מתחסנים רק בחורף? 3. מה יכול להקל על כאב המפרקים בלי לפגוע במשהו אחר (מאובחנת גם עם אוסטאופורוזיס)

שלום 1. יש אינדיקציה לחיסון לשלבקת חוגרת מגיל 53, וניתן לקבל את החיסון כחודש לאחר הפסקת טיפול בסטרואידים. לא ניתן להתחיל טיפול ביולוגי או טיפול בסטרואידים כחודש לאחר קבלת החיסון 2.חיסון לשפעת ניתן בעונה, דהיינו בסתיו- חורף. חיסון לדלקת ריאות ניתן לקבל כל השנה. ההמלצה היא לקבל חיסון בשם prevenar ולאחר כחודשיים חיסון בשם pneumovax אם לא התחסנת בעבר 3. תרופות אנטי דלקתיות ממשפחת nsaids (כגון אטופן ודומיו) אינן מומלצות במחלת קרוהן, לפיכך לשיכוך כאבים מומלץ לקחת משככים כגון אקמול, אופטלגין, במידה וזקוקה למשהו חזק יותר יש להתייעץ עם הרופא המטפל. בהצלחה ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס