בדיקת קלפרוטקטין שלילית

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

05/05/2019 | 09:12 | מאת: חיים

שלום רב בן 47.מאובחן כחולה קוליטיס כ-5 שנים בדיקת קלפרוטקטין שנעשתה לאחרונה יצאה שלילית האם זה אומר שאין לי קוליטיס?

שלום חיים, קלפרוטקטין הינו אחד ממדדי הדלקת אחריהם אנו עוקבים בקוליטיס. ערך תקין משמעותו שהתהליך הדלקתי במעי בשליטה תחת הטיפול שאתה מקבל, וככל הנראה אין כעת עדות לדלקת פעילה, שזה מצוין. קוליטיס כיבית היא מחלה דלקתית כרונית שיכולה להיות פעילה/לא פעילה לאורך שנות המחלה אך אינה חולפת. ממליצה להמשיך בטיפול שאתה מקבל, ובמעקב סדיר אצל רופא גסטרו. תרגיש טוב, ד"ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס