הופעת רגישות לפרוקטוז ולקטוז באותו הזמן

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

07/04/2019 | 23:40 | מאת: שי

שלום אני מרגיש תסמיני גזים קשים לאחר אכילת פירות וחלב. עשיתי בדיקת נשיפה ללקטוז והיא יצאה חיובית. לא עשיתי בדיקה לפרוקטוז, מאחר המעטה בפרוקטוז ולקטוז העלימה את הבעיות. הרופא משפחה אמר שזה מאוד מוזר שהרגישות לשני הסוכרים הופיעה באותה התקופה. האם זה מקרה סביר או שיכול להיות הסבר אחר? או שנגזר עלי להמעיט בפרוקטוז?

שלום, יכולה להיות אי סבילות לשני הסוכרים הללו במקביל, אם כי יש לשלול סיבות אחרות בהן הביטוי הקליני הוא של תפיחות בטנית ואי סבילות לסוכרים אך קיימת סיבה משותפת אחת כגון מחלת צליאק (ניתן לבדוק בבדיקת דם), שגשוג יתר של חיידקי המעי הדק (נבדק תבחין נשיפה), דלקת של המעי וכו’. תרגיש טוב ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס