מחלת הקרוהן - האם היא מדבקת או לא?

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

11/03/2019 | 11:31 | מאת: שאלה

שלום, אני סטודנטית ולשותפתי לדירה יש קרוהן. קראתי קצת על המחלה ואשמח להבהרה. מצד אחד כתוב שהיא לא מדבקת ומהצד השני נאמר שזו דלקת, דבר שהוא כן נדבק. בנוסף, נאמר שישנו חיידק כלשהו בדם של החולים ושאפשר להדבק. אשמח לתשובה, תודה!

שלום רב, מחלת קרוהן היא מחלה דלקתית כרונית המערבת את מערכת העיכול. הגורמים לה/להתפרצותה הם רבים וכוללים נטייה גנטית, גירויים סביבתיים (תזונה, ועוד), זיהומים. בין השאר גם להרכב החיידקים במערכת העיכול יש השפעה על פעילות המחלה. אך מחלה זו אינה נגרמת על ידי זיהום, ולפיכך אינה מדבקת בשום צורה. בברכה, ד"ר יפעת שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס