אחרי בדיקה קלפרוטקטין

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

10/03/2019 | 10:02 | מאת: משה

שלום עשיתי סיגמו אחרי חודשיים של טיפול ברפאסל נרשם שיש רושם לקוליטיס קלה ורירית אוטומה או משהו כזה .. ועשיתי בדיקות דם CRP שהיה לפני חודשיים 1.7 עכשיו יצא 0.05 .. בבדיקת קלפרוטקטין יצא לי 89 .. בעצם קלפרוטקטין מראה את כמות הדלקת ? זה נקרא ממש. גבוה? כי לפי הבנתי מקסימום 50.. ובכללי אשמח לדעתך מה דעתכם המקצועי לפי כל הבדיקות שציינתי ... חשוב לי לציין שבקולונוסקויפה הראשוני לפני חודשיים נרשם דלקת בכל המעי דלקת אך קשה יותר עד כפף הטחול .....ובכללי הבנתי שקוליטיס זה דבר כרוני ולא ניתו לרפא אבל אחרי הסיגמו הרופא שבדק אותי אמר שאפשר להחלים לפעמים .. יצאתי קצת מבולבול אשמח לשמוע את דעתך המקצועי בכל מה שציינתי דוקטור ... תודה רבה

שלום משה, קוליטיס כיבית היא מחלה דלקתית כרונית של המעי. באופייה לעיתים מתבטאת בהתלקחויות חוזרות ולעיתים לאחר ההתלקחות הראשונה יש רגיעה ממושכת. הטפול התרופתי נועד לאזן את הדלקת ולהפחית את הסיכון לסיבוכים והחמרות חוזרות. כפי שאתה מתאר נראה שיש שיפור ניכר בממצאים הדלקתיים בבדיקה בהשוואה לממצאים לפני תחילת הטיפול- כלומר הטיפול עוזר. גם הבדיקות הדם והצואה מדגימות שיפור נירכר- ירידה במדדי הדלקת. ערכי קלפרוטקטין מתחת ל-100 נחשבים תקינים, כאשר מה שחשוב הוא מגמת השיפור ביחס לבדיקות עבר. סה"כ נראה שאתה בכיוון טוב. תמשיך בטיפול, ובמעקב מרפאת גסטרו. בהצלחה, ד"ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס