בדיקת סיגמואידוסקופיה

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

22/02/2019 | 18:08 | מאת: משה

שלום כניראה לפי ממצאים יש לי פןקוליטיס שהתחיל בשלשולים דמים לאחר קולונוסקופיה ראו מעי דלקתי לוקח 4 רפאסל ביום וכרגע מצבי טוב נשלחתי לבדיקת סיגמואידוסקופיה בעוד שבוע .. האם יש מצב לראות משהו בבדיקה הזאת ש שלא ראו כמו פוליפ או משהו כזה ? או שאם היה דבר כזה היו רואים כבר בקולונוסקופיה ?

שלום רב, מטרת הבדיקה היא להעריך אם חל שיפור במצב הדלקת תחת הטפול שאתה נוטל. מכיוון שבקוליטיס הדלקת מתחילה מפי הטבעת, ניתן להתרשם מהשיפור בבדיקה קצרה כמו סיגמוידוסקופיה ואין צורך לבצע קולונוסקופיה מלאה. בברכה, ד"ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס