נגישות
נגישות

האם זה נקרא שאני ברגיעה

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

31/01/2019 | 09:05 | מאת: מוטי

שלום דוקטור לפני שבוע עשיתע קולונוסקופיה בגלל שלשולים עם הרבה דם ועם יציאות מרובות ללא הפסקה 3 שבועות .. בבדיקה של הקולונוסקופיה יצא שיש לי דלקת עד לצקום דלקת קשה יותר עד כפף הטחול .. עוד לא קיבלתי את התוצאות של הביופסה אבל הרופא נתן לי טיפול התחלתי בכל זאת של רפאסל 4 פעמים ביום כל כדור 1 גרם (למרות שאמר שניראה לו שזה קוליטיס אבל יכול להיות גם קרוהן אבל גם בקולונוסקופיה רשם שזה כניראה קוליטיס כיבית ) .. דוקטור הכדורים כמעט והפסקו לי את הדם לגמרי אין לי בכלל בכלל יציאות מרובות יותר האם זה אומר שהכדורים טובים לי גם למשך הטיפול ?כי שהוא נתן לי את המרשם של רפאסל אמר לי שרוב המקרים שנעבור לתותחים כבדים יותר כמו סטורידים אבל עם הכדורים עושים את העבודה האם ניראה לך שיהיה צורך באמת לעבור לטיפולים חזקים יותר ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ממה שאתה מתאר, הטיפול שקיבלת הקל מאוד על התסמינים שחווית, כך שבשלב זה יש להמשיך בטיפול כפי שהומלץ. במידה ואכן מדובר במחלה דלקתית של המעי הגס - קרוב לוודאי קוליטיס, עלולות להיות התלקחויות של המחלה לאורך הזמן אשר יצריכו טיפולים נוספים- בהתאם לחומרה ולתגובה לטיפול, אך שמירה על הפוגה עם טיפול תרופתי קבוע כפי שניתן לך, מפחיתה את הסיכוי להופעת התלקחויות כגון אלו. תרגיש טוב ד"ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס