צואה דמית ולא קצת וריבוי יציאות מעל שבועיים

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

19/01/2019 | 11:45 | מאת: מוטי

שלום דוקטור .. אני כבר שבועיים סובל מריבוי יציאות לפחות 10 פעמים ביום אני בן 31 .. הייתי אצל גסטרואנטרוליה הסברתי לו שגם לפני שנה עברתי קולונוסקופיה בגלל דם בצואה שהתגלה בסוף כתוצאה של תחורים פנימיים ..הרופא אמר לי לקחת פרובוקיטה ושזה כניראה ויראלי רק שחכתי להגיד לו שכל פעם שאני אוכל יש לי כאב בצד שמאל למטה .. לפני הגסטרו הייתי אצל חירוג ועשה לי בדיקה עם אצבע .. ולא יצא דם או משהו אבל בהפניה שנתן לגסטרו רשם לבדוק את מעי הגס מה לדעתך הכאבים שיש לי בצד שמאל למטה אחרי כל ארוחה שאני אוכל ? האם זה מעי הגס לדעתך ? הייתי באיכילוב במיון גם עקב דימום אמרו לי כניראה שזה מעי דלקתי .. אם אכן זה נכון אז זה חייב להיות קוליטיס או שקיים גם מעי דלקתי קלה יותר ולא כרונית כמו קוליטיס וקרוהן שאפשר לטפל .. תודה מראש דוקטור מחכה לתשובתך בקוצר רוח

שלום, שלשול שנמשך זמן קצר יכול להיות על רקע זיהומי, ויכול לחלוף מעצמו אך לעיתים מצריך בירור בתרביות צואה וטיפול בהתאם. במידה ושלשול נמשך מספר שבועות יש לשקול המשך בירור אצל גסטרואנטרולוג. במידה ומדובר בצואה דמית, ונשלל זיהום, יש לשקול ביצוע קולונוסקופיה להערכת המעי הגס. תרגיש טוב, ד"ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס