בדיקת קלפורטין בצואההה

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

11/12/2018 | 16:24 | מאת: עידן

שלום רציתי לדעת עם בדיקת קולפרוקטין תקין בצואה שולל מחלה מעי דלקתית ועם srp תקין גם ? תודה

שלום רב, אבחנה/שלילה של מחלת מעי דלקתית אינה נקבעת על ידי תוצאות בדיקה אחת. לרוב האבחנה היא שילוב של הסמפטומים של המטופל, עם ממצאים תומכים בקולונוסקופיה, הדמייה, ביופסיה ובדיקות מעבדה. תוצאות קלפרוטקטין וCRP תקינות מפחיתים את הסיכוי לקיומו של תהליך דלקתי פעיל אך אינן שוללות אותו באופן חד משמעי. יש להתייחס לתוצאות בהקשר הכללי ולהתייעץ עם רופא הגסטרו שהפנה אותך לבדיקות הללו. בריאות שלמה ד"ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס