אבחון קוליטיס/קרוהן אצל נער בן 17

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

02/09/2018 | 20:26 | מאת: דוד

שלום, אני בן 17 ולאחרונה הבחנתי בצואה דמית ורירית.יש לציין כי בעבר הבחנתי בצואה רירית בלבד ובכמות נמוכה. בנוסף בבדיקת צואה יצא לי חלבון פרוטקטין 128 . השאלה שלי היא האם ניתן לדעת אם יש לי קרוהן או קוליטיס (לסבתא של אבא שלי היה קוליטיס) תודה בכל מקרה

16/09/2018 | 23:18 | מאת: אחד

ליתר בטחון קרא את 36 שעות מאימורן.

14/10/2018 | 08:01 | מאת: ד"ר עירית אבני בירון

שלום כמובן שלא ניתן לקבוע אבחנות בפורום ויש לפנות לרופא גסטרו יתכן כי מדובר בזיהום חולף ולא בהכרח במחלה כרונית באופן כללי- תסמינים של צואה דמית ורירית מכוונים לדלקת במעי הגס. קוליטיס= דלקת של הקולון (המעי הגס) קוליטיס כיבית הינה מחלה המערבת את המעי הגס. הדלקת מתחילה מפי הטבעת באופן רציף ויכולה לערב רק את קצה המעי הגס- או חלק ממנו או את כולו מחלת קרוהן יכולה לערב הן את המעי הדק והן את המעי הגס. (המיקום השכיח ביותר- החיבור בין המעי הגס למעי הדק). בריאות שלמה, דר' אבני

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס