תוצאות בדיקות דם וקלפרוטקטין

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

25/06/2018 | 21:44 | מאת: לני

שלום. אני חולת קוליטיס כ20 שנה. בשנתיים האחרונות ללא טיפול כלל חוץ משינוי תזונתי. מרגישה טוב סהכ. בבדיקות האחרונות crp קטן מ 0.5 אבל קלפרוטקטין 64.9 שזה מעל הגבול העליון. המוגלובין11.7 האם תוצאות הבדיקות מעידות על מחלה פעילה? תודה

01/07/2018 | 06:56 | מאת: ד"ר עירית אבני בירון

שלום לני. הבדיקות אינן מעידות בהכרח על מחלה פעילה, אך על מנת לוודא באופן חד משמעי שאין מחלה פעילה (ובעיקר לאור העובדה שאובחנת עם הקוליטיס לפני 20 שנה) מומלץ לבצע קולונוסקופיה למעקב. פני לרופא הגסטרו שלך להתיעצות בנושא בברכה, דר' אבני

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס