שאלה חשובה ודחופה !!!

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

25/06/2018 | 01:43 | מאת: יוני.

שלום רב לצוות הפורום. האם ישנו קשר בין דלקת התוספתן (אפנדיציט) לבין מחלות מעי דלקתיות כקרוהן-קוליטיס בהתלקחות, האם נפוץ יותר או פחות? (פשוט לא שמעתי מעולם על קשר בין השנים, שמעתי בד"כ על כליאה, חסימה, ניקוב, התפוצצות ו/או הדבקות בין אברים שונים במעי אך לא בתוספתן, שבאיזו שהיא צורה אכן קשור למעי). שואל, מכיוון שאני המון זמן בהתלקחות. ותופעות חדשות מלוות אותי בימים האחרונים חוץ משילשולים תמידיים, אשר מורגשים בזמן האחרון -כלואים, גזים, נפיחות בבטן, רגישות יתר (כאב קל במישוש) סביב הטבור, בטן חמה, כאבי צריבה מתחת לעצם החזה אשר עברו לדקירות בבטן תחתונה (ימין) שמורגשים בעיקר בתנוחות שונות כגון התקופפויות או ישיבות בזוויות מסוימות. תלונות קלאסיות למצויין לעיל. שאלתי היא, האם יש קשר בין קרוהן-קוליטיס (בהתלקחות) לבין דלקת התוספתן (אפנדיציט)? תודה מראש על העזרה !!!

01/07/2018 | 07:00 | מאת: ד"ר עירית אבני בירון

שלום התוספתן ממוקם בסמיכות לצקום (הקצה הפנימי יותר של המעי הגס) ולאליום הסופי - כלומר לאיזור שמעורב לרוב במחלת קרוהן. לעיתים כחלק מהתהליך הדלקתי באיזור- מעורב גם התוספתן. יתכן שהתסמינים שאתה מרגיש קשורים למחלת הקרוהן ולא בהכרח לתוספתן. כמובן שכאב עז באיזור מצריך בדיקת רופא- אשר יעזור להבחין בין המצבים השונים. ההחלטה על טיפול תלקח בהתאם למיקום המדויק של הדלקת ולממצאים נוספים.

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס