אנטיביוטיקה וקרוהן

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

21/05/2018 | 10:49 | מאת: סיון

שלום, אני חולת קרוהן. ומשתמשת בפנטזה. לפני כעשרה ימים הייתי חולה, ולקחתי במשך כ - 10 ימים אנטיביוטיקה. בזמן הזה היתה לי הקלה בכאבים הבטן, ונראה היה כאילו האנטיביוטיקה עוזרת גם לקרוהן. האם יכול להיות מצב כזה ? ואם כן - אפשר לקחת אנטיביוטיקה כלשהי במינון נמוך מאוד, באופן מתמשך להקלה על המצב הדלקתי שקשור לקרוהן? ידוע משהו על קשר או טיפול מהסוג הזה להקלה על בתסמיני הקרוהן ? תודה על התשובה שלך .

29/05/2018 | 07:36 | מאת: ד"ר עירית אבני בירון

שלום קיימים מטופלים אשר מדווחים על הקלה בתסמינים כאשר הם נוטלים אנטיביוטיקה. יחד עם זאת לא הוכח נכון להיום שטיפול אנטיביוטי ממושך הוא טיפול יעיל כטיפול קבוע במחלת קרוהן ואנו לא ממליצים על נטילה קבועה של אנטיביוטיקה גם במינון נמוך. יש אנשים המדווחים על הקלה בתסמינים כאשר הם נוטלים פרוביוטיקה. באם את סובלת באופן קבוע מכאבי בטן יתכן שפנטסה אינה תרופה מספקת עבורך- וכדאי לדון על כך עם הרופא המטפל ולשקול הערכה מחודשת של פעילות המחלה. דר' אבני

02/07/2018 | 23:48 | מאת: אביתר

דר', מנסיונך, זה הגיוני שבן אדם יקח אנטיביוטיקה כל החיים על מנת להקל על הסבל מהמחלה? כך טוענת חברה ישראלית בשם "רדהיל".. זה אמיתי או חזיון תעתועים..? הגוף "יכול לסבול" דבר כזה? לא אמור לפתח עמידות עם הזמן? תודה רבה

03/07/2018 | 15:03 | מאת: ד"ר עירית אבני בירון

שלום סיון. לעיתים נטילה של קורס אנטיביוטי מקלה על תסמיני המחלה (הפחתה בכאבי הבטן/גזים/ירידה במספר יציאות). יחד עם זאת- נטילה קבועה של אנטיביוטיקה אינה מומלצת וגם אינה יעילה לאורך זמן. קיים מצב שנקרא- small intestinal bacterial overgrowth ואם מאבחנים מצב זה, לעיתים ממליצים על נטילת אנטיביוטיקה למספר ימים אחת לחודש. במפגש הבא עם הגסטרו המטפל- העלי את הנושא בברכה, דר' אבני

30/07/2018 | 14:02 | מאת: אביתר

חברת רדהיל? https://maya.tase.co.il/reports/details/1176114/2/0 עדיין חושבת ש "נטילה קבועה של אנטיביוטיקה אינה מומלצת וגם אינה יעילה לאורך זמן"? תודה תודה.

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס