שאלה.

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

08/05/2018 | 00:44 | מאת: שלום.

שלום רב, ראשית ברצוני להודות על העזרה וההכוונה. באמת רציתי להבין לדעת ולשאול מדוע נוצרת חסימה ודווקא לחולי קרוהן לעומת קוליטיס, מדוע לא יכולה להיווצר אצל כל אחד, למשל שמעמיס על עצמו יותר מדי אוכל, ו/או אינו מרבה בלעיסה, או שאוכל סתם דוגמא, בבת אחת כמה תפוחים עם הקליפה למשל..? מדוע החסימה באמת נדירה אצל בן אדם בריא, לעומת חולי מעיים..? תודה מראש.

12/05/2018 | 10:09 | מאת: ד"ר עירית אבני בירון

במחלת קרוהן הדלקת מערבת את כל שכבות דופן המעי. לאורך השנים (בקצב משתנה בין אדם לאדם ובתלות במאפיינים נוספים) יכולה להתפתח צלקת באיזור המודלק, והצלקת יכולה לגרום להיצרות. היצרויות אלה עלולות לגרום לחסימת מעי. המיקום האופייני למחלת קרוהן הינו החיבור בין המעי הדק לגס ואיזור השסתום בין האליום הסופי לצקום. איזור זה לעיתים קרובות נוטה לעבור היצרות. קוליטיס כיבית היא מחלה אשר מערבת את רירית המעי בלבד, ונוטה פחות לגרום להיצרויות. יחד עם זאת, גם בכוליטיס קיבית במקרים נדירים עלולה להתפתח היצרות בדופן המעי הגס. באנשים שאינם סובלים ממחלת מעי דלקתית, ואשר עברו ניתוח כלשהו בבטן, עלולה להתפתח חסמת מעי משנית להדבקויות בחלל הבטן אשר נוצרות לאחר הניתוח בבטן שלא עברה מעולם נתוח באדם בריא אכן נדיר מאוד לפתח חסימת מעיים.

14/05/2018 | 13:40 | מאת: שלום.

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס