בעיה מתמשכת וחוזרת..

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

04/05/2018 | 12:07 | מאת: שלום.

שלום רב, תודה על זמנך, בן 39, מזוהה קרוהן+קוליטיס כשנתיים. מטופל, מטפל, שומר, אך לא משנה מה אוכל ומה עושה השילשולים לא פוסקים כבר כ-9 חודשים. ירדתי בזמן הזה כ-10 קילו. לאחרונה מנסה שייקים מדולן, בהתחלה בתור תוספת ועכשיו על בסיס קבוע, למעט; תה+דבש, מים. כמה קרקרים בבוקר /בערב. בננה, ביצה קשה ואורז לבן ללא שמן. אך, לא משנה מה אוכל או שותה השילשולים ממשכים ולעיטים אפילו עם דימום. (בד"כ שילשולים דמוי קיא). לא מצליח לצאת ממעגל ההתלקחות. ובקושי יוצא מהבית כרגע. שאלתי היא; מהי הסיבה לכך שלא מצליח לצאת ממעגל ההתלקחות לעומת אחרים? תודה מראש על זמנך ותגובתך. שבת שלום!

06/05/2018 | 19:56 | מאת: ד"ר עירית אבני בירון

שלום לא ציינת איזה טיפול תרופתי אתה נוטל. כאשר בוחרים בהתערבות תזונתית בלעדית (בליוי תזונאי/ת ורופא הגסטרו ) exclusive enteral nutrition ניתן במקרים רבים להשרות הפוגה במחלת קרוהן כאשר הדלקת במעי הגס - הטיפול פחות יעיל. לצערינו אין לנו מאה אחוזי הצלחה בכל טיפול תרופתי וקשה לנו לנבא מראש איזה טיפול מתאים לאיזה מטופל. באם קו טיפולי מסויים לא הוכיח את עצמו יש לעבור לקו טיפולי אחר. ממליצה לחזור לרופא הגסטרו ולדון באפשרויות בהצלחה רבה

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס