שאלה בנושא מחלות מעיים.

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

14/04/2018 | 21:11 | מאת: שאול.

שלום רב. ברצוני לשאול; יליד 1980, ברשותי קרוהן-קוליטיס (בעיקר רקטום+קולון), מזה תקופה של שנתיים, -מטופל ומטפל. לאחרונה יציאות מיימיות (מים), (ככל הנראה בשל הדלקות), לפחות תמיד בעת התחלת היציאה, מה שמאוד מקשה עליי לתפקד, להתאפק וכדומה. ברגע שמרגיש יש לי זמן קצוב וקצר מאוד בכדי להגיע לשירותים, אם בכלל, המון פעמים לאחרונה הטפטוף כבר מתחיל לפני לצערי. בשל כך לאחרונה ממעט מאוד לצאת מביתי. האם תופעה זאת מוכרת, ומה ניתן לעשות כדי לנסות ולהוריד (אפילו במעט) סימפטומים אלה? תודה מראש.

16/04/2018 | 18:42 | מאת: ד"ר עירית אבני בירון

שלום התופעות שאתה מתאר נשמעות משניות לדלקת פעילה באיזור הרקטום טיפול מקומי בנרות או בחוקנים עוזר מאוד להפחתת תסמינים אלה כמובן שיש לוודא שהטיפול שאתה נוטל למחלת המעי עובד ביעילות מספקת

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס