שאלה לגבי mre.

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

08/04/2018 | 02:09 | מאת: דור

שלום, בבדיקת mre נהוג להזריק גדוליניום לוריד, ובנוסף לשתות חומר ניגודי. א. מה החומר הניגודי אותו שותים בנוסף לגדוליניום? ב. ניתן לבצע את הבדיקה ללא לגדוליניום אלא רק עם חומר ניגודי בשתיה? ג. mre מספיק טובה (לפחות כמו קפסולה) כדי לבחון את המעי הדק? דלקות,הצרויות,כיבים וכדומה) ד. בmre רואים בצורה מספקת את שאר איברי הבטן כמו הלבלב,הטחול,הכבד, כיס המרה? תודה רבה.

08/04/2018 | 18:55 | מאת: ד"ר עירית אבני בירון

שלום דור הפרוטוקול בו משתמשים בבדיקת הMRE משתנה בין המרכזים אך לרוב נותנים לשתות חומר ניגוד כמו אבילאק או לקטולוז. במקרים יוצאי דופן מבצעים הבדיקה ללא גדוליניום אך ברוב המקרים כדאי וחשוב לבצע את הבדיקה עם ההזרקה על מנת לקבל את מידע מלא על לולאות המעי. בדיקת הקפסולה מדגימה את רירית המעי "מבפנים" ולא נותנת מידע על מראה המעי מבחוץ. בדיקת MRE הינה בדיקה מצוינת לבחון עצמת הדלקת את המעי הדק, ובעיקר מתאימה להעריך שינויים במבנה צינור המעי כגון היצרויות הרחבות ופיסטולות. בדיקת MRE אכן תתן גם מידע על שאר איברי הבטן, אך לא מיועדת בהכרח לענות באופן ספציפי על שאלות הנוגעות לאיברים אחרים (עבור כל איבר משתמשים בפרוטוקול בדיקה אחר)

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס