דיברטיקוליטיס - מיחושים

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

28/02/2018 | 11:29 | מאת: עדנה

שלום רב, לפני כמה שנים אושפזתי פעמיים בשל התקף וכאבים דיברטיקו' . מאז כבר נזקקתי כמה פעמים לקחת אנטיביו' כ-10 ימים. לצערי מצאו סעיפים בכל המעי אך בצד שמאל יש לי כל הזמן לא כאבים אבל מיחושים הייתי מגדירה זאת-כשאני מתכופפת או רוכנת לצד זה או מתאמצת מידי. אני בת 78. לפני כמה ימים שוב הציע הרופא מומחה ןלקחתי 10 ימים לורמיקס200 4 ליום. אני עדיין חשה באותם מיחושים. אני לפני נסיעה לחו'ל....וחוששת. יש לי 3 שאלות: האם לא ניפטרים אף פעם ממיחושים אלו? הרי לא צריך ניתוח כשאין התקף נכון. שאלה שניה -האם ללורמיקס יש אפקטיביות אם לוקחים אותם מידי חודש (אקח איתי לנסיעה בעוד חודש) ושאלה 3-ממליצים לאכול אגוזים ושקדים - ואני פוחדת שמא ייכנס גרגיר לכיס. האם עלי לפחד באמת? מודה מאד על תשובתך לשאלות אלו, עדנה

03/03/2018 | 11:19 | מאת: ד"ר עירית אבני בירון

שלום עדנה מחלת סעיפים (דיברטקולוזיס) היא תופעה נפוצה מאוד- קיימת ב40-60% מהאנשים מעל גיל 60. הסעיפים מתפתחים בנקודות חולשה בדופן המעי- הכן שכלי דם חוצים את דופן המעי. במרבית האוכלוסיה- אין לסעיפים תסמינם בכלל. ב5-15% מהאנשים- תתכן דלקת בסעיף (דיברטיקולטיס) והדלקת הזו יכולה להיות לעיתים קלה יותר- ואז תטופל בבית באנטיביוטיקה דרך הפה, או מורכבת יותר ואז תצריך אשפוז. באם קיימים אירועים חוזרים של דלקות מוכחות, לעיתם (מיעוט המקרים) ידרש נתוח. בחלק מהאנשם- קים כאב בטן כרוני- ללא קשר לדלקת. יש המייחסים את כאבי הבטן לעצירות, יש המשייכים אותו לרגישות עצבית מוגברת באיזור ,להפרעה בתנועתיות המעי, או לשנוי באופי החיידקים באיזור. לשאלותיך- יתכן מצב של כאב בטן בא והולך באופן כרוני- כאמור אם אין מצב של דלקות חוזרות מוכחות של ממש-לרוב לא מדברים על נתוח לגבי האגוזם- בעבר אכן היתה המלצה כזו אך כיום אין הנחיה להמנע מאגוזים - אין הוכחה שהם מעלים סיכון לסיבוכים מסעיפים לגבי הטפול בלורמיקס- המחשבה הינה ששינוי אוכלוסיית החידקם במעיי יכול להקל על הכאב, ויש הממליצים על טיפול זה. ההמלצה היא למתן של הטיפול באופן מחזורי. שתהיה נסיעה טובה.

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס