בדיקת קלפרוטקטין ערך גבוה

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

25/01/2018 | 14:05 | מאת: דיקלה

שלום.. אני בת 25 סובלת מכאבי בטן ושלשולים כבר כמה שנים. עשיתי פעמיים קולונוסקופיה ופעמיים גסטרוסקופיה ולא מצאו דבר מלבד דלקת קלה בקיבה שחלפה.. לאחרונה אובחנתי כסובלת מדלקת פרקים סאקרולאיטיס.. אני מחכה לבדיקת פסולה בשאלה של דלקת במעי הדק ולפני טיפול ביולוגי ביומירה עבור הפרקים. רופא גסטרו המליץ לי עלבדיקת קלפרוטקטין אשר התוצאה שלה יצאה לי 2070!! נראה לי מאוד גבוה ומדאיג. התור לרופא ממש ארוך... רציתי לדעת אם האם הבדיקה מאבחנת דלקת במעי או שעליי לבצע גם את הקפסולה? אני חטששת שהטיפול הביולוגי יחלים את הדלקת במידה וקיימת ואז יהיה קושי לאבחון... לציין כי התור לקפסולה הוא באפריל והרופאים לא ממליצים לדחות טיפול ביולוגי... תודה רבה מראש

26/01/2018 | 00:26 | מאת: ד"ר לב ליכטנשטיין

רציתי לדעת אם האם הבדיקה מאבחנת דלקת במעי -- לא מאבחנת. רק רומזת או שעליי לבצע גם את הקפסולה? -- לבצע

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס