מעבדה

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

09/01/2018 | 14:39 | מאת: אלי

בתי בת 20 עשתה MRE אנטרוגרפיה+גדוליניום בגלל כאבי בטן וחשד למחלת מעי דלקתית באילאום הטרמינלי. קודם לכן עברה גסטרוסקופיה מלמעלה ורק בביופסיה גילו דלקת בתרסריון. לכן צריכה לעבור קולונסקפיה מלמטה שתכלול כנראה גם בדיקת ביופסיה. 1.כמה % בהכללה הביופסיה חורצת דין לעומת מראה עיניים בבדיקה עצמה? 2. האם יש טעם לבדוק ,גם במקרה זה, את הביופסיה שוב, בחוו"ד שניה?-אם כן ,האם תצטרך לעבור שוב נטילת דגימה באופן פולשני? או שאפשר אולי מראש להיערך טכנית לבדיקה ב 2 מכונים שונים? שמעתי למשל שבסרטן שד רצוי חוו"ד שנייה... במה כאן שונה אם בכלל?

09/01/2018 | 15:03 | מאת: אלי

בתי בת 20 עשתה MRE אנטרוגרפיה+גדוליניום בגלל כאבי בטן ונמצא בבדיקה זו חשד למחלה באילאום הטרמינלי. ....המשך כנ"ל

12/01/2018 | 10:25 | מאת: ד"ר לב ליכטנשטיין

שלום אלי, ֿ1. כמה % הביופסיה חורצת דין לעומת מראה עיניים בבדיקה עצמה? -- במעוט מהמקרים 2. האם יש טעם לבדוק את הביופסיה שוב, בחוו"ד שניה? -- בשאלה של מחלת קרוטהן: כן או לא? לרוב התשובה של פתולוג ברורה ולא נדרשת חוות דעת שניה אם כן ,האם תצטרך לעבור שוב נטילת דגימה באופן פולשני? -- לא. גם אם תרצו לקבל חוות דעת נוספת מפתולוג אחר - הוא יעשה זאת על סמך אותן הדגימות אפשר אולי מראש להיערך טכנית לבדיקה ב 2 מכונים שונים? -- אין בכך צורך שמעתי למשל שבסרטן שד רצוי חוו"ד שנייה... במה כאן שונה אם בכלל? -- תמיד כדי לקבל חוות דעת נוספת: על פיענוח של צילומי MRE, על מכלול של הממצאים בתיק. ועם זאת, חלקה של הביופסיה אינו מכריע כאן

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס