ASCA

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

29/12/2017 | 19:18 | מאת: תובל

שלום גיל 32 ידוע על מעי רגיש כבר כ 12 שנה מאז הצבא ( אז החלו כאבי בטן ושלשולים לעתים ) קולונוסקופיה תקינה לפני 10 שנים בדיקות דם תקינות הרבה פעמים. CT בטן תקין לפני 5 שנים. אמרו לי שזה מעי רגיש ולחיות עם זה. עשיתי לפני חודשיים בדיקת ASCA והתוצאה היתה ASCA IGA תקין בתוך הנורמה אבל ASCA IGG גבוה ערך של 60 ( הנורמה עד 10 ). קראתי שכתבת שבד"כ בקרוהן ה ASCA IGA הוא הגבוה ואצלי הוא תקין אבל ה IGG גבוה . האם זה משנה וקצת מקטין את הסיכוי שמדובר בקרוהן בגלל שזה ה IGG? תודה

30/12/2017 | 12:20 | מאת: ד"ר לב ליכטנשטיין

שלום תובל בתשובה לשאלך: כן, בכל 2/3 מחולי קרוהן ה-ASCA חיובי ומדובר לרוב ב-IgA, ולא ב-IgG מעבר לכך: ASCA חיובי ב-1-2% מאוכלוסיה כללית (במילים אחרות, ל-1000 עד 2000 לכל 100.000 איש) היארעות של מחלת קרוהן היא 5 מקרים חדשים לשנה לכל 100.000 איש תרגיל מתמטי פשות יגלה לך שאין כל משמעות אבחנתית בתוצאה החיובית של בדיקת הדם: רק ב-5 מתוך 1000-2000 איש עם התוצאה החיובית היא מצביעה על מחלת קרוהן, בכל השאר - היא סתם טעות חסרת משמעות.

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס