קרוהן אבעבועות רוח הידבקות

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

09/08/2017 | 10:20 | מאת: דורית

בסד שלום אני עם קרוהן תודה לאל ברמיסיה. עם אימורן ותוספי מזון. אין לי נוגדנים לאבעבועות. מה עושים? במידה וביתי תדבק? האם יש אפשרות לקבל חיסון? מתכננת הריון נוסף...אודה על תשובתך. תודה רבה

29/08/2017 | 22:55 | מאת: ד"ר לב ליכטנשטיין

שלום דורית אין לי נוגדנים לאבעבועות. -- אם בוודאות חלית באבעבועות רוח בילדות - יתכן שהזכרון האימוני נשמר גם אם כייל נוגדנים יורד לרמה שלא ניתן לזהות אותם בבדיקות מעבדה. אם לא חלית - אינני איש בשורות. מה עושים? -- מקבלים יעוץ רשמי של מומחה למחלות זהומיותֿ האם יש אפשרות לקבל חיסון? מדובר בחיסון חי-מוחלש - וככזה הוא אינו רצוי במטופלים בתרופות לדיכוי מערכת חיסונית

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס