הבהרות אחרונות בהחלט

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

09/07/2017 | 13:28 | מאת: בן40

שלום ותודה רבה על הכל. סליחה שאני חוזר לזה, פשוט לסיכום רציתי לדעת מה יש לי בעצם במובן של "קרוהן-קוליטיס" כך שאם הבנתי נכון, יש לי בעצם מעורבות של מעי גס +ו...? ומה עדיף לצרוך ולאכול בקרוהן-קוליטיס מבחינת סוגי לחם, פיתות (שחורות או לבנות), דגנים וכדומה? שמתי לב שיוצא לי לאכול לא מעט סומסום (לא גרוס או טחון) שנמצא נגיד על לחמניות ומאפים, יש לי ממה לחשוש מלאכול את זה? והאם עליי לחשוש במצבי, מבליעת גרעינים קטנים -נגיד של מיצי הדרים וכדומה? שוב תודה רבה רבה!!

11/07/2017 | 10:01 | מאת: ד"ר לב ליכטנשטיין

אבחנה ״קרוהן קוליטיס״ מתייחסת למעורבות של מעי גס במחלת קרוהן (במילים אחרות, מחלת קרוהן שגורמת לדלקת של מעי גס). באותה מידה אבחנה ״אולצרטיב קוליטיס״, או ״קוליטיס כיבית״, מתייחסת למעורבות של מעי גס במחלת ״קוליטיס כיבית״ (או, במילים אחרות, מחלת קוליטיס כיבית שגורמת לדלקת במעי גס)

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס