שאלה קצרה

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

28/06/2017 | 14:06 | מאת: בן 40

שלום רב, האם תרופות לדיכוי מערת החיסון (בזריקות) = נקראות גם תרופות קונבנציונליות? והאם הביולוגיות לא נמנות עמם? תודה.

30/06/2017 | 10:04 | מאת: ד"ר לב ליכטנשטיין

יש תרופות ביולוגיות שניתנות בזריקות (הומירה, סימפוני, סטלרה) יש תרופות לא ביולוגיות (תקרא להם ״קונבנציונליות״ אם אתה רוצה) שניתנות בזריקות (מתוטרקסאט) כולם מדכאים מערכת חיסונית אני אגב לא אוהב לקרוא לזה ״מדכאים״ לדעתי יותר נכון להגיד - מרסנים. הרי זאת המערכת החיסונית שתוקפת את רקמת המעי. לא צריך לדכא אותה אך יש צורך לרסן את הפעילות שלה, מהיפראקטיביות למינימום האפשרי, בטווח הבטוח. כל תרופה עושה זאת בדרכה שלה. שבת שלום

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס