קרוהן, פורמולה, מצב לא טוב

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

18/06/2017 | 18:12 | מאת: ליאת

שלום בת 35 סובלת מקרוהן 15 שנה. בשנים האחרונות צמצמתי את התזונה לדלה מאוד ועם מעט מאוד סיבים כי גרמו לכאבי בטן וחששתי גם שתהיה חסימה. לכן אכלתי רק ירקות מבושלים במרק ולא אכלתי פירות וירקות חיים. זה גרם לי לעצירות קשה שבעקבותיה לחצתי מדי יום בשירותים כחצי שעה עד שעות. כיום, גם כשיש יציאה רכה קשה לי להוציא אותה והרופאה אמרה לי שכנראה נפגעה לי יכולת ההתרוקנות. עקב המחסור התזונתי מתזונה דלה מאוד רופאת המשפחה אמרה שאולי הגיע הזמן שאקח איזה שהיא פורמולה. אני בתת משקל ובתזונה לקויה. לא הסתדרתי עם אנשור. רציתי לשאול. 1. מהפורמולות פפטמן AF , מודולן, אליטרק ויטאל איזה הכי יכולה לסייע לי לגבי העצירות? נניח גורמת ליציאות יותר רכות או לפחות לא גורמת עצירות? הרופאה אמר שאולי פפטמן AF שמכילה שמן דגים תסייע? 2. האם הברזל בפורמולה לא גורם לעצירות? ברזל בפורמולה נוזלית פחות גורם עצירות ממולטי ויטמין בכדור? ( שאני לא לוקחת ) 3. האם יש לי סיכוי לחזור ליכולת התרוקנות טובה או שברגע שזה נפגע מ 4-5 שנים של לחיצות קשות, התעקויות ברקטום, הוצאה עם היד של הצואה וכו' אז יש נזק ולעולם לא אוכל להתרוקן טוב כבעבר? תודה רבה

23/06/2017 | 12:18 | מאת: ד"ר לב ליכטנשטיין

שלום ליאת מהפורמולות פפטמן AF , מודולן, אליטרק ויטאל - איזה הכי יכולה לסייע לי לגבי העצירות? -- האמתץ היא - אני לא יודע. מציע להפנות את שאלתך לתזונאיֿ 2. האם הברזל בפורמולה לא גורם לעצירות? -- כן, בחלק ממטופלים ברזל בפורמולה נוזלית פחות גורם עצירות ממולטי ויטמין בכדור? -- לא 3. האם יש לי סיכוי לחזור ליכולת התרוקנות טובה או שברגע שזה נפגע מ 4-5 שנים של לחיצות קשות, התעקויות ברקטום, הוצאה עם היד של הצואה וכו' אז יש נזק ולעולם לא אוכל להתרוקן טוב כבעבר? -- האם עברת בירור? יש מרפאות התרוקנות בכל מרכז רפואי גדול תודה רבה -- מקווה שעזרתי. שבת שלום

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס