פנטזה לטיפול במחלת קרוהן.

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

11/06/2017 | 16:37 | מאת: אורית

שלום רב, קראתי כאן בין תשובותיך לפונים שונים כי פנטזה אינה תרופה לקרוהן. רציתי לברר במה מדובר, מפני שאני משתמשת בכדורים אלה לטיפול בקרוהן, והבנתי גם שהתרופה מותוות למחלות דלקתיות במעיים, שעליהן נמנית גם מחלת קרוהן אודה לכל מידע בנושא. תודה

16/06/2017 | 23:59 | מאת: ד"ר לב ליכטנשטיין

שלום אורית, מזלמין על כל סוגיה (ופנטזה ביניהם) היא תרופה יעילה (מאוד) בחולים עם קוליטיס כיבית. לצערי, יעילות שלה בחולי קרוהן מוטלת בספק (וזאת הדרך העדינה שלי להגיד ״הוכח מעבר לכל ספק שהיא אינה יעילה״). העניין נבדק ב-3 סיטואציות קילניות: 1. יכולת להביא להפוגה (חולה בהתלקחות, מתחיל פנטזה מתוך לקווה להפסיק דלקת): הייתה הצלחה מסויימת במחקר התחלתי לעומת 2 מחקרים המשך, גדולים יותר, אחד מהם על ידי אותו החוקר מהמחקר ההתחלתי הראשון - במחקרים אלה העניין לא עבד בכלל. 2. יכולת לשמר הפוגה (הדלקת אינה פעילה כעת, חולה מתחיל טיפול בתור טיפול מניעתי, קבוע): ישנם 10 מחקרים בנושא, כולל זה של פרופ׳ נדיר ארבר מאיכילוב (סה״כ 1300 חולים ב-10 מחקרים יחד) - העסק לא עבד באף אחד מהמחקרים 3. יכולת לשמר הפוגה שהוסגה בניתוח (חולה עובר כריתה של החלק הנגוע במחלה, מתחיל פנטזה, מתוך תקווה שהמחלה לא תחזור): עבד, אך רק ב-1 מתוך כל 10 חולים. אלא העובדות, לצערי מתנצל אם אכזבתי. :-(

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס