דלקת מעי דיברטיקוליטיס

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

15/03/2017 | 10:33 | מאת: מעיין

שלום רב, אבי בן 53 בריא בד"כ אושפז שבוע שעבר בעקבות דלקת מעי שנגרמה מחור במעי עפ"י הרופאים אובחן כסובל מדיברטיקוליטיס טופל באנטיביוטיקה ושוחרר אחרי שבוע אשפוז, שוב אושפז במוצ"ש בעקבות חום וכאבים, זיהומולוג החליט על שינוי באנטיביוטיקה אחרת. שאלתי הינה עד כמה אנטיביוטיקה יכולה לעזור במקרה חוזר? אציין שאבי עובד בפינוי פסולת האם ייתכן שהדלקת / זיהום הינו כתוצאה מכניסות חוזרות לאתרי פסולת?

20/03/2017 | 19:41 | מאת: ד"ר לב ליכטנשטיין

שלום מעיין עד כמה אנטיביוטיקה יכולה לעזור במקרה חוזר? -- מאוד האם ייתכן שהדלקת / זיהום הינו כתוצאה מכניסות חוזרות לאתרי פסולת? -- לא, זה לא סביר. סעיפים (דיברטיקולים) נוצרים בעקבות מאמץ פיזי (לחץ) חוזר שמעי נאלץ להפעיל, במיוחד באנשים עם נטיה לעצירות. אין לכך קשר לתעסוקה. מקווה שעד שהתפנתי לענות לך - אבך חזר למיטבו. רפואה שלמה, בכל אופן.

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס