בתהליך טיפול טבליות פנטסה 4 גרם

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

26/02/2017 | 11:22 | מאת: גמליאל

שלום, לפני שבוע בקולונוקופיה גילו לי דלקת בחצי מהמעי הגס, טענו שאני צריך לקחת 4 גרם טבליות פנטסה דרך הפה, רק לא אמרו לכמה זמן, תור לגסטרולוג פה באילת זה נדיר, רציתי לשאול איך אני יכול לדעת כמה זמן צריך לקחת את הכמות המטורפת הזאת של הכדורים, כי אין לי ממש הפרשות ודימומים ואין לי באמת ככ מושג אם הדלקת השתפרה או לא. לא יודע מה לעשות. האם ע"י בדיקת צואה אפשר לדעת אם הדלקת כבר המצב רמסיה?

28/02/2017 | 09:18 | מאת: ד"ר לב ליכטנשטיין

שלום, לפני שבוע בקולונוקופיה גילו לי דלקת בחצי מהמעי הגס, טענו שאני צריך לקחת 4 גרם טבליות פנטסה דרך הפה -- מינון מקובל במחלת קוליטיס כיבית רק לא אמרו לכמה זמן -- בד״כ הטיפול ניתן - יום-יום - לאורך שנים רבות תור לגסטרולוג פה באילת זה נדיר -- בעיה מוכרת לצערי אך גם לה יש פתרונות (בילינסון?) איך אני יכול לדעת כמה זמן צריך לקחת את הכמות המטורפת הזאת של הכדורים -- הטיפול הוא טיפול יעיל להפסקת דלקת בחולים עם מחלת קוליטיס כיבית. עם זאת, הוא לא מונע נטיה גנטית של מערכת חיסונית לתקוף מעיים. הפועל היוצא מכך הוא שברגע שמפסיקים את הטיפול - הדלקת תחזור (לפעמים כעבור שנים אך לפעמים גם כעבור חודשים ואפילו שבועות). אם במקרה שלך הטיפול מצליח לדכא דלקת - יש לך אינטרס להמשיך את הטיפול בתור מניעה לשנים רבות. אל תפחד מנזק מצטבר כלשהו - מדובר בתרופה שאינה נספגת מהמעי, ופועלת מקומיצת בלבד (יוצרת בתוך מעי שכבת הגנה אנטי-דלקתית). עם זאת, מס׳ שבועות לאחר תחילת הטיפול יש לבצע בדיקות דם ושתן, בעקר על מנת לוודא שאין תגובות אלרגיות ״שקטות״ (גם אם זה זה סופר-נדיר). אם אתה מבועת מכמות (והגודל?) של הכדורים - אותה תרופה קיימת גם בשקיות של גרנולות (כמו שקיות של סוכר בבתי קפה) - אולי זה יהיה לך יותר קל. כי אין לי ממש הפרשות ודימומים ואין לי באמת ככ מושג אם הדלקת השתפרה או לא. לא יודע מה לעשות. האם ע"י בדיקת צואה אפשר לדעת אם הדלקת כבר המצב רמסיה? -- בהחלט. היא נקראת בדיקת צואה ל-calprotectin. יש לבצע ~ חודש מתחילת הטיפול מקווה שעזרתי

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס