קרקוטונוס בסל הבריאות

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

23/10/2011 | 09:10 | מאת: נועה

שלום, לפני כשנתיים תוך כדי בדיקת התאמה לניתוח לייזר גילתי שיש לי קרקוטונוס, ועליי לעשות ניתוח של השתלת טבעות. 1. האם הניתוח כלל לא מוכר בסל הבריאות (האם יש אופציה לקבל החזר מהקופה?). 2. בחודש האחרון אני רואה ממש לא טוב בעיקר בזמן נהיגה, ומשעות הערב שהשמש שוקעת- האם זה אומר שעליי להזדרז עם הניתוח?

23/10/2011 | 09:15 | מאת: נועה

אגב..אני בקופ"ח כללית

23/10/2011 | 23:46 | מאת: ד"ר אסף קרץ

שלום נועה, מבירור שערכתי עולה כי הניתוח נמצא בסל הבריאות כך שמטופלים הזקוקים לו זכאים לקבל השתתפות בביצועו. לגביך- חשוב לזכור כי לפני שהולכים לניתוח יש לשקול דרכים יותר שמרניות לנסות ולשפר את חדות הראיה או לייצב את מצב הקרטוקונוס. טיפולים אלו כוללים שימוש בעדשות מגע או טיפול קרוס-לינקינג. כיוון שנבדקת רק לפני שנתיים- אני ממליץ שתיבדקי בדיקה עדכנית על ידי רופא עיניים המומחה לקרנית. בברכת בריאות שלמה, ד"ר אסף קרץ [email protected]

מנהלי פורום קרטוקונוס