דלקת ויראלית וקרטוקונוס

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

18/09/2011 | 21:37 | מאת: הילה

שלום. לפני כמה שנים אובחן אצלי קרטוקונוס בשתי העינים. במשך 4 השנים האחרונות המספר של המשקפיים בשתי העיניים ירד הדרגתית והצילינדר עלה. בבדיקת ראיה שעשיתי לפני כחודש נקבע לי: עין ימין - מספר 3.5 עם צילינדר 1.75 עין שמאל - מספר 4.5 עם צילינדר 1.25 אני נוהגת להשתמש בעדשות מגע רכות חודשיות בלבד, שעד לפני כשנתיים ראיתי איתן מצוין. לפני כשנתיים במהלך הריון האופטיקאי לא הצליח להביא את עין ימין למצב של ראיה חדה. הוא אמר שזה בגלל הקרטוקונוס שכנראה החמיר וכי יש אפשרות להגיע לראיה מקסימלית באמצעות עדשות קשות. מאחר והטישטוש בעין ימין הוא קל יחסית, נשארתי עם עדשות רכות. ראוי לציין כי כיום אני בת 35. לפני כשבועיים נדבקתי בדלקת עיניים ויראלית ומטופלת עד היום בדקסמיצין. הדלקת כמעט עברה לחלוטין והייתי אצל אופטומטריסט אחר היום שבבדיקת הראייה אמר שבעין ימין יש לי צילינדר של 5!! שאלותי: 1. האם דלקת עיניים יכולה להחמיר את הקרטוקונוס, או שעלי להמתין לסיום הטיפול ואז ללכת להיבדק שוב? 2. האם צילינדר 1.75 מעיד על קרטוקונוס חמור?... היית ממליץ על מעבר לעדשות קשות? תודה רבה מראש, הילה.

שלום, - הייתי ממליץ לא להרכיב עדשות מגע מכל סוג לפחות שבועיים -שלושה ואז להיבדק בדיקה מלאה לקרטוקונוס כולל מיפויי קרנית על מנת להעריך נכון את האופטיקה. -במידה ודלקת וירלית גורמת להופעת משקעים היא יכולה לגרום גם לשינוי באופטיקה. בברכה , דר הירש

מנהלי פורום קרטוקונוס