שאלה לגבי טבעות וקרוס לינקינג

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

05/09/2011 | 13:07 | מאת: רפאל

שלום וברכה,לפני כ-6 שנים הובחנתי כסובל מקרטוקונוס. בעין שמאל מתקדם ברמה בינונית כרגע ובעין ימין בדרגה קלה ללא עכירות. אני מעוניין לקבל חוות דעת לגבי טיפול קרוס לינקינג וטבעות. 1.האם אפשר לתקן את הראיה בעין ימין שתיהיה קרובה ל6/6 אם המספר כרגע הוא 0.5 צילינדר ו 1.25 קוצר? 2.האם ניתן לעשות קודם את הקרוס-לינקינג ורק אחרי (שנה שנתיים לדוגמא) לעשות את ההשתלת טבעות.. לפי ההגיון הבריא הקרנית קשיחה יותר ולטבעת יהיה הרבה יותר קשה למתוח אותה כדי להגיע לראייה טוב. תודה מראש

רפאל שלום רב, 1. אם המספר בימין הוא 1.25 והצילינדר 0.5 ניתן בהחלט לשפר את הראייה עם משקף או עדשת מגע בעין ימין. 2. אני ממליץ לעבור טיפול בקרוס לינקינג בעין ימין עכשיו, כדי למנוע הדרדרות המחלה. בעין שמאל אני ממליץ להשתיל טבעות בשלב הראשון, ולאחר 6 חודשים לעבור טיפול בקרוס לינקינג ליצוב מצב הקרנית עם הטבעות בתוכה. אני מציע להגיע אלי לבדיקה כדי להווכח אם הנך מתאים להשתלת טבעות. טלפון 3122*. בברכה, פרופסור ישראל קרמר

מנהלי פורום קרטוקונוס