קרטוקונוס ,עייפות ומשקפיים

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

01/09/2011 | 08:00 | מאת: יקי

שלום יש לי קרטוקונוס חמור בצד שמאל וקרטוקונוס קל מאוד בצד ימין(איתה אני רואה מצויין) בשני העניים עשיתי קרוס לינקינג. אני לא מרכיב משקפיים או עדשות מגע. בסוף יום עבודה אני מרגיש עייפות כללית ועייפות עיניים. הבנתי מרופא העניים שלי שלעשות משקפיים עם מספר נמוך מאוד בצד אחד ומספר גבוה בצד השני יגרום לי חוסר נוחות ולא אתרגל לזה. שאלתי היא האם העייפות היא עקב העובדה שהראייה בעין ימין אינה מושלמת וגורמת להמאמץ יתר כל היום? או האם זה בגלל חוסר האיזור בין העניים. אוסיף שהעייפות הזו היא רק בימים בהם אני עובד.

שלום רב, קרוב לוודאי שעייפות העיניים והמאמץ הראייתי הגורם לעייפות זו נובעים מחוסר איזון בין שתי העיניים. אני ממליץ לך לנסות להרכיב עדשת מגע בעין ימין כדי להגיע לאיזון ראייתי. בברכה, פרופ' קרמר

מנהלי פורום קרטוקונוס