מעופפים בעיניים

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

16/08/2011 | 12:07 | מאת: חנה

לפרופסור קרמר , שלום רב, תודה על תשובתך המהירה רציתי להוסיף ולומר שיש ליקוצר ראיה גבוה , וכמות הפלוטרס גדלה זה אומר שיש לי כמו חלקים שקופים שמטיילים לי בעיניים ביום ראשון האחרון רופאת העיניים עשתה לי בדיקת רישתית ע"י הרחבת אישונים והיא אמרה לי שהכל ברוך הד' בסדר ,יש לי 2 שאלות:האם הטיפות להרחבת העיניים פוגעות בעיניים? איזו בדיקות אבקש מהרופאה כדי להיות רגועה לסיבת הפלוטרס הרבים ,יש לציין שבהתחלה לא היה כל כך הרבה!!! יש לציין שעשיתי בדיקת שדה ראייה לפני חודש וחצי, כל כמה זמן אני צריכה לעשות בדיקת שדה ראיה? האם ויטמין b12 מגביר את הפלוטרס? תודה מראש חנה החרדה לבריאות העיניים

חנה שלום רב, 1. טיפות להרחבת האישונים אינן פוגעות בעיניים. 2.מה שעלייך לעקוב זה מצב הרשתית ההיקפית בבדיקת קרקעיות העיניים לאחר הרחבת אישונים מקסימלית אחת לחצי שנה. במידה והנך חשה בניצוצות או ברקים שאינם פוסקים, יש לעבור בדיקת רישתית באופן דחוף. 3. שדה ראייה איננו חשוב לבעלי תלונות של פלוטרים, ואם היה תקין, פעם אחתזה מספיק, אלא אם קיים לחץ תוך עיני גבוה. 4. ויטמין B12 איננו מגביר פלוטרס ואין כל קשר. בברכה, פרופסור ישראל קרמר

02/10/2011 | 09:22 | מאת: חיים

בוקר טוב בנוגע לפלואטרס, מה גורם להופעתם והאם יש דרך לטפל בתופעה? כידוע לכם מדובר בתופעה מטרידה מאוד. האם הפלואטרס מהווים סימן ראשוני לנזקים ארוכי טווח? האם משקפי ראיה שלא הותאמו נכון (מספר שגוי, צילינדר וכדומה) עלולים לגרום להיווצרות הפלואטרס? מיותר לצייים שהתופעה מטרידה מאוד וקשה להתרגל למצב. סובל מהתופעה חצי שנה ולא מסוגל להתרגל. לתשובתך אודה שנה טובה

מנהלי פורום קרטוקונוס