קרוס לינקינג ושאלות נוספות..

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

03/08/2011 | 14:47 | מאת: מוש

שלום רב! לאחרונה אובחן אצלי קורטוקונוס בשתי העיניים, כאשר המצב בעין שמאל חמור יותר מאשר בעין ימין.הנני בן 28. הדוקטור המליץ על קרוס לינקינג בעין שמאל ע"מ למנוע הדרדרות במצבה וברצוני לדעת האם עלי להקדים תרופה למכה ולבצע את הטיפול גם בעין ימין טרם החמרה גם במצבה?כמו כן, המליץ לי הדוקטור על שימוש בעדשות מגע, אני נרתע ממחשבה על שימוש בעדשות ומעוניין להשתמש במשקפי ראייה. האם שימוש במשקפי ראייה עלול לסייע להדרדרות במצב הקורטוקונוס? תודה מראש על תשובתכם.

מוש שלום רב, שימוש במשקפיי ראייה איננו מחמיר את מצב הקרטוקונוס ואינו גורם להדרדרות המחלה. ניתן לעבור ניתוח השתלת טבעות בקרנית מסוג Intacs, אשר אני מבצע מזה שנים רבות במכון "עיניים" בעזריאלי-ת"א, וניתוח מסוג זה משפר לעיתים קרובות את הראייה ומונע את הצורך בעדשות מגע כדי להשיג ראייה טובה, כי במחלת הקרטוקונוס, משקפיים אינם משיגים ראייה טובה, בדרגה בינונית ומעלה של המחלה. לגבי טיפול בקרוס לינקינג, יש בהחלט הגיון לבצע אותו בעין הפחות גרועה, עין ימין כדי למנוע התדרדרות המחלה. אפשר גם לשלב השתלת טבעות עם הטיפול של קרוס לינקינג. בברכה, פרופסור ישראל קרמר

מנהלי פורום קרטוקונוס