כמה שאלות חשובות...

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

08/07/2011 | 12:55 | מאת: אלכס

שלום. הרופא שבקירתי אצלו באסף הרופא ייעץ לי להשתמש בטיפות אלפאגן כדי להצר את האישונים שלי בלילה (לראות יותר מפוקס,והורדת הלחץ) ורופאת המשפחה הביאה לי מרשם לברימונידין 1)האם יש הבדל בין שתי התרופות? 2)והאם הורדת הלחץ יכול איכשהו לעצור את התקדמות המחלה? 3)איבחנו אצלי קטרקונוס לפני שנתיים ,לפי מיפויי קרנית שעשיתי לפני שנה ובהשוואה למיפוי שעשיתי לפני שבוע לא ההיה כמעט שינוי אבל בכל זאת אני מרגיש שבעין החזקה(שמאל) חלה ירידה בראייה במיוחד בלילה מה יכולה להיות הסיבה? האם כדאי לי לבצע קרוס לינקינג למרות שאין שינוי בקרנית? תודה מראש.

אלכס שלום רב, טיפות ברימונידין וטיפות אלפאגן הן אותה תרופה למעשה. במידה ואין שינוי בדרגת הקרטוקונוס אינני רואה כל טעם בביצוע טיפול מסוג קרוס לינקינג. אולי כדאי לשנות את מס' המשקפיים או את סוג עדשות המגע. בברכה , פרופסור קרמר

מנהלי פורום קרטוקונוס