המשך טיפול במחלה

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

13/05/2011 | 17:33 | מאת: רועי

שלום רב, כיום אני בן 26 וכשמונה שנים שאני מטופל בעדשות קשות נושמות. בשנתיים האחרונות חלה הרעה במצב הראייה וכמו כן העדשות מציקות ברמה כזו שאני רוב הזמן רק עם עדשה בעין אחת וכאבי ראש מלווים אותי ברוב הזמן, סינוור לא רגיל וראייה לקויה יותר בלילה. כרגע אני נמצא בנקודה שבה אני מוכן לנסות כל טיפול רק שאיכות חיי תשתפר. משיחה עם המוקד הטלפוני ב"עיניים" וקריאה באינטרנט, הבנתי שבטיפול במרפאות פרטיות כמו "עיניים" אין השתתפות מצד קופת החולים בעלות הטיפולים השונים שיכולים להגיע לעשרות אלפי שקלים, ולכן הייתי רוצה לדעת האם כדאי לפנות לרופא שעובד עם קופת חולים מכבי, על מנת שהמשך הטיפול יסובסד על ידם? האם ב"עיניים" ישנן אלטרנטיבות טיפוליות שלא אוכל להגיע אליהן תחת טיפול של רופא העובד עם קופת חולים מכבי ויפנה אותי לבית חולים כזה או אחר? אני מרגיש שאני נמצא בצומת דרכים מאוד מרכזית בחיי, אשמח לתגובה..

שלום רב, אם מדובר במחלת הקרטוקונוס או קרנית עקומה עם צילינדר גבוה ולא סימטרי, אז אני מבצע במסגרת מכון "עיניים", ניתוח הנקרא- השתלת טבעות בקרנית להורדת הצילינדר וכן טיפול שנקרא-טיפול בצילוב, או קרוסלינקינג המייצב את מצב הקרנית העקומה. לגבי מצב רגיל של קוצר ראיה או רוחק ראיה, אני מבצע ניתוחי לייזר להסרת משקפיים והתלות בעדשות מגע. כדאי להגיע ליעוץ ובדיקת התאמה ב"עיניים" 3122* אשמח לייעץ לך. בברכה, פרופ' קרמר ישראל

מנהלי פורום קרטוקונוס